Toezichthouder stelt extra eisen aan banken die bitcoin hebben en Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 30529 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 1%. Vandaag lezen we onder meer: Toezichthouder stelt extra eisen aan banken die bitcoin hebben.

Daarnaast: Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?. Ten slotte lezen we voor vandaag: Hardware walletmaker Ledger haalt $380 miljoen aan vers geld op.

Eerder

En al eerder lazen we: Chinese Bitcoin (BTC) miners moeten deuren sluiten, Investeringsbedrijf met $151 miljard komt naar Bitcoin (BTC) markt, Grote Bitcoin beurzen onvindbaar bij zoekmachines in China', en: Schiet Bitcoin naar $36.000 na veel goed nieuws?'

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 30529 euro en een AEX stand van 725 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 42.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 1% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.