Turkije maakt zich op voor nieuwe regels rondom Bitcoin, binnen 2 weken duidelijkheid en Bitcoin beurs Gemini accepteert betalingen met Apple Pay en Google Pay

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 41164 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -12%. Vers van de pers: Turkije maakt zich op voor nieuwe regels rondom Bitcoin, binnen 2 weken duidelijkheid.

Ander nieuwtje: Bitcoin beurs Gemini accepteert betalingen met Apple Pay en Google Pay. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin whale beweegt voor $321 miljoen in één transactie.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Grote geld blijft Bitcoin kopen ondanks wisselvallige koers, Bitcoin bank Silvergate groeit hard: 81% in handelsvolume, Turkije arresteert 62 mensen vanwege miljardenfraude bitcoin beurs, en: Grootste Amerikaanse bitcoin beurs accepteert eindelijk Tether (USDT)

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 41164 euro en een AEX stand van 716 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 57.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een beroerde performance van -12% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.