Twitter CEO blijft flirten met Bitcoin: Jack Dorsey draait eigen Bitcoin node en Goldman Sachs oordeelt: 'Bitcoin is te speculatief en niet geschikt als betaalmiddel'

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 32914 euro. Dat is 4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 16%. Wat vandaag opvalt: Twitter CEO blijft flirten met Bitcoin: Jack Dorsey draait eigen Bitcoin node.

Ook relevant kan zijn:Goldman Sachs oordeelt: 'Bitcoin is te speculatief en niet geschikt als betaalmiddel'. Bovendien bleek vandaag: Ik heb meer dan $1 miljoen aan Bitcoin' zegt Gene Simmons van rockband KISS.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Belastingdienst Zuid-Afrika opent jacht op Bitcoin (BTC) bezitters, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 32914 euro en een AEX stand van 653 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 50.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 16% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.