Twitter-baas Dorsey laat stiekem Bitcoin prijs zien aan Amerikaans congres en Bitcoin prijs volgens meeste speculanten naar $80.000 in april

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 45440 euro. Dat is 4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -6%. Vers van de pers: Twitter-baas Dorsey laat stiekem Bitcoin prijs zien aan Amerikaans congres.

Daarnaast: Bitcoin prijs volgens meeste speculanten naar $80.000 in april. Bovendien bleek vandaag: Kraken CEO voorspelt nogmaals: Bitcoin naar 1 miljoen dollar "komende jaren".

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin in spagaat: richting $49.300, of met bullish patroon naar $54.000?, De Grote Nederlandse Bitcoin EnquĂȘte: 16 vragen over BTC, Bitcoin bedrijf Blockchain.com haalt $300 miljoen op en is $5,2 miljard waard, en: Bitcoin streamen tijdens luisteren podcasts? Breez komt met nieuwe functies

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 45440 euro en een AEX stand van 691 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 65.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -6% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.