Update: Elon Musk en Jack Dorsey gaan in debat over Bitcoin en Bitcoin Update: koers overleeft nieuwe test van $30.000

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier. Bitcoin kost momenteel rond de 29616 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 5%. We lezen vandaag: Update: Elon Musk en Jack Dorsey gaan in debat over Bitcoin.

Ander nieuwtje: Bitcoin Update: koers overleeft nieuwe test van $30.000. Ten slotte lezen we voor vandaag: Deze 3 statistieken zijn nu relevant voor de Bitcoin koers.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Elon Musk vs Jack Dorsey, Citigroup lanceert afdeling voor digitale assets zoals Bitcoin, Hup Bitcoin Podcast: China, oplichters, Binance en meer, en: Fondsmanager VanEck wil nieuw 'Bitcoin Strategy Fund' op de markt brengen

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29616 euro en een AEX stand van 734 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een bescheiden performance van 5% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.