VIDEO: Bitcoin koers consolideert rond $45.000 en Koop via deze tips je eerste beetje bitcoin (BTC)

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 39152 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 1%. We lezen vandaag: VIDEO: Bitcoin koers consolideert rond $45.000.

Ander nieuwtje: Koop via deze tips je eerste beetje bitcoin (BTC). Bovendien bleek vandaag: Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.000 BTC.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Michael Saylor reageert op oplichters: we geven geen Bitcoin weg, Spoornet, telefonie, Bitcoin en Lightning: dit is de kracht van netwerken, Plan B in Hup Bitcoin: 'Gemiddelde bitcoin prijs van $288.000 komende jaren', en: Hup Bitcoin: Bitcoin mining, Binance, Strike, El Salvador & Iran

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 39152 euro en een AEX stand van 769 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 50.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 1% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.