VIDEO: Blijft de Bitcoin koers boven $30.000 dit weekend? en Bitcoin Update: koers daalt onder $34.000, zakt de prijs verder weg?

Bitcoin ochtendnieuws

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 28312 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 6%. Wat vandaag opvalt: VIDEO: Blijft de Bitcoin koers boven $30.000 dit weekend?.

Daarnaast: Bitcoin Update: koers daalt onder $34.000, zakt de prijs verder weg?. Ook nog in het nieuws: Institutionele investeerders tonen minder interesse in Bitcoin, stelt Glassnode.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Centraal bankier in VS vestigt aandacht op Tether als 'mogelijk gevaar voor kredietmarkten', Hacks uit beginjaren van Bitcoin: Bitfloor verliest 24.000 BTC, Centrale bank van Tanzania gaat bitcoin onderzoeken op verzoek van president, en: Bitcoin Update: koers heeft moeite met grens van $35.000, kan de prijs uitbreken?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 28312 euro en een AEX stand van 736 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 6% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.