VIDEO: Kan Bitcoin de support op $34.600 houden? en Goldman Sachs versterkt diensten rondom Bitcoin met extra liquiditeit

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 30089 euro. Dat is -6% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we 0%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: VIDEO: Kan Bitcoin de support op $34.600 houden?.

In ander nieuws: Goldman Sachs versterkt diensten rondom Bitcoin met extra liquiditeit. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin Mining Council wil mining transparanter maken.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Volgens deze 3 indicatoren zit bitcoin nog in een bullmarkt, Opgelet voor oplichters met nep-Ledgers, Pensioenfonds met Bitcoin mogelijkheden kiest voor Coinbase Custody, en: Maakt Bitcoin koers zich klaar voor een daling naar $37.250?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 30089 euro en een AEX stand van 720 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 41.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.