VanEck vraagt toestemming voor fonds met bitcoin & goud futures en Amerikaan moet 3 jaar de cel in na witwassen van $13 miljoen aan bitcoin

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 45210 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 10%. Wat vandaag opvalt: VanEck vraagt toestemming voor fonds met bitcoin & goud futures.

In ander nieuws: Amerikaan moet 3 jaar de cel in na witwassen van $13 miljoen aan bitcoin. Ten slotte lezen we voor vandaag: Zuid-Afrika wil pensioenfondsen verbieden in bitcoin te beleggen.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin in 2026: hoe ziet het internet van geld eruit?, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 45210 euro en een AEX stand van 792 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 57.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 10% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.