Vandaag 3 jaar geleden: de eerste Bitcoin betaling via Lightning en ‘Bitcoin consolideert rond $37.500, op naar een nieuw record?’

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 31562 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. We lezen vandaag: Vandaag 3 jaar geleden: de eerste Bitcoin betaling via Lightning.

In ander nieuws: ‘Bitcoin consolideert rond $37.500, op naar een nieuw record?’. Wat we ook nog lazen vandaag: Artiest ontving in 2013 Bitcoin donatie en checkt vol ongeloof de huidige prijs.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Martijn Rozemuller (VanEck): ‘De kans op een Bitcoin ETF is erg groot’, eToro waarschuwt voor liquiditeitstekort tijdens Bitcoin prijsgekte, Gokje wagen? Bij Deribit kun je inzetten op Bitcoin prijs van $400.000, en: Bitcoin prijs tikt $40.000 aan, Grayscale koopt 2.200 BTC deze week

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 31562 euro en een AEX stand van 655 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 48.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een magere performance van -5% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.