"Verschillende signalen in Bitcoin grafiek! Wat zijn belangrijke levels?" en Chainalysis haalt $100 miljoen op

Bitcoin ochtendnieuws

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 46420 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. We lezen vandaag: "Verschillende signalen in Bitcoin grafiek! Wat zijn belangrijke levels?".

Daarnaast: Chainalysis haalt $100 miljoen op. Ook nog in het nieuws: Dit bedrijf investeert groots in een groene Bitcoin mining pool.

Eerder

En al eerder lazen we: Twitter-baas Dorsey laat stiekem Bitcoin prijs zien aan Amerikaans congres, Bitcoin prijs volgens meeste speculanten naar $80.000 in april, Kraken CEO voorspelt nogmaals: Bitcoin naar 1 miljoen dollar "komende jaren", en: "Bitcoin heeft gemiddelde prijs van $288.000 tot 2024", aldus PlanB

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 46420 euro en een AEX stand van 697 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 66.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een magere performance van -5% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.