Vier potentiële gevaren voor het Bitcoin Lightning Network en in Excel simpel je Bitcoin investering bijhouden

Bitcoin ochtendnieuws

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 13613 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. Wat vandaag opvalt: Vier potentiële gevaren voor het Bitcoin Lightning Network.

In ander nieuws: in Excel simpel je Bitcoin investering bijhouden. Ook nog in het nieuws: Houd je Bitcoin (BTC) investering bij in Excel, zo doe je dat.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin (BTC) Update: Koers steeg deze week 8%, is $17.000 haalbaar?, Hoe een groep hackers $34 miljoen aan bitcoin buitmaakte, Bitcoin in perspectief: bij $18.110 bereikt marktwaarde een nieuw record, en: “Bitcoin whales en instituties drijven koers naar record boven $20.000”

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 13613 euro en een AEX stand van 597 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een bescheiden performance van 4% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.