Weet Bitcoin koers zijn $35.000 te houden of valt BTC verder omlaag?' en Miljardair Bill Ackman vindt Bitcoin puur speculatie en heeft geen interesse

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 29684 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -4%. Vers van de pers: Weet Bitcoin koers zijn $35.000 te houden of valt BTC verder omlaag?'.

Daarnaast: Miljardair Bill Ackman vindt Bitcoin puur speculatie en heeft geen interesse. Ten slotte lezen we voor vandaag: Investeerder Icahn wil met 'minstens 1 miljard dollar' in Bitcoin en crypto stappen.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin gaat de volgende financiƫle crisis veroorzaken', waarschuwt directeur van goudbedrijf, Bitcoin on-chain update: gemiddelde aankoopprijs $37.800 afgelopen 12 maanden, Bitcoin moet onderdeel zijn van jouw pensioenplan' volgens Scaramucci, en: SEC gestart met beoordelen van Bitcoin ETF Skybridge en Fidelity

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29684 euro en een AEX stand van 713 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 41.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een magere performance van -4% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.