Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM's installeren en Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.900 BTC

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 51935 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -2%. Vandaag lezen we onder meer: Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM's installeren.

In ander nieuws: Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.900 BTC. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin in 2026: hoe ziet het internet van geld eruit?.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: 4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 51935 euro en een AEX stand van 813 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 63.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een magere performance van -2% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.