Zakt Bitcoin terug naar $43.000, in lijn met daling traditionele markten?' en Pieter Jan Datema (Crypto2Cash): "Bitcoin is toekomst van internationale betalingen"

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 39321 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 2%. Vers van de pers: Zakt Bitcoin terug naar $43.000, in lijn met daling traditionele markten?'.

Ook relevant kan zijn:Pieter Jan Datema (Crypto2Cash): "Bitcoin is toekomst van internationale betalingen". Een andere kop van vandaag: Bitcoin (BTC) Update: sterke koers breekt $50.000, stoot hij door?.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Amerikaanse aanklagers in zaak BitMEX in gesprek over uitlevering Arthur Hayes, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 39321 euro en een AEX stand van 654 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 60.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een bescheiden performance van 2% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.