Zuid-Afrika wil pensioenfondsen verbieden in bitcoin te beleggen en Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM's installeren

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Met de BTC koers op 53296 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 3%. Wat vandaag opvalt: Zuid-Afrika wil pensioenfondsen verbieden in bitcoin te beleggen.

Ander nieuwtje: Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM's installeren. Bovendien bleek vandaag: Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.900 BTC.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Miljardair Ray Dalio verkiest goud boven bitcoin als spaarmiddel, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 53296 euro en een AEX stand van 820 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 65 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.