4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen en Bitcoin speelt belangrijke rol in toekomst van Twitter'

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 32470 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -3%. Wat vandaag opvalt: 4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin speelt belangrijke rol in toekomst van Twitter'. Een andere kop van vandaag: Elon Musk en Jack Dorsey in gesprek over Bitcoin.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Spoornet, telefonie, Bitcoin en Lightning: dit is de kracht van netwerken, Plan B in Hup Bitcoin: 'Gemiddelde bitcoin prijs van $288.000 komende jaren', Hup Bitcoin: Bitcoin mining, Binance, Strike, El Salvador & Iran, en: Ex-werknemer van Cryptopia steelt $172.000 aan Bitcoin

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 32470 euro en een AEX stand van 758 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 42.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -3% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.