4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC) en Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.300 BTC

Bitcoin ochtendnieuws

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 40654 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -4%. We lezen vandaag: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC).

In ander nieuws: Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.300 BTC. Ook nog in het nieuws: Miljardair Ray Dalio verkiest goud boven bitcoin als spaarmiddel.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen, Bitcoin beurs BitMEX likt haar wonden: 'We willen de regels volgen', BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit, en: VIDEO: Bitcoin koers in evenwichtspatroon, maakt de prijs zich op voor een grote beweging?

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 40654 euro en een AEX stand van 790 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 51.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een magere performance van -4% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.