4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC) en Hup Bitcoin Podcast: China, oplichters, Binance en meer

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Met de BTC koers op 27704 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -13%. Vandaag lezen we onder meer: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC).

Ook kwam ter sprake: Hup Bitcoin Podcast: China, oplichters, Binance en meer. Ten slotte lezen we voor vandaag: Fondsmanager VanEck wil nieuw 'Bitcoin Strategy Fund' op de markt brengen.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Oppositie in El Salvador wil Bitcoin-wet stoppen via rechter, Met BTC.com verhuist 10% bitcoin rekenkracht in één klap naar Kazachstan, Bitcoin hashrate daalt hard door verbod in China, en: MicroStrategy stackt $489 miljoen bij

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 27704 euro en een AEX stand van 729 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -13% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.