4 tips voor het kopen van je eerste beetje bitcoin (BTC) en Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso

Nieuwtjes

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 19093 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 1%. Vandaag lezen we onder meer: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje bitcoin (BTC).

Ook relevant kan zijn:Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso. Wat we ook nog lazen vandaag: Bitcoin in april 2021: Coinbase naar de NASDAQ, problemen door kolenmijn China.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Amerikaan moet 3 jaar de cel in na witwassen van $13 miljoen aan bitcoin, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 19093 euro en een AEX stand van 666 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 28.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 1% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.