4 tips voor het kopen van je eerste beetje bitcoin (BTC) en Bitcoin (BTC) maand mei samengevat in 11 belangrijke nieuwtjes

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 33598 euro. Dat is 3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -9%. Wat vandaag opvalt: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje bitcoin (BTC).

Daarnaast: Bitcoin (BTC) maand mei samengevat in 11 belangrijke nieuwtjes. Ten slotte lezen we voor vandaag: Bitcoin in maart 2021: fondsen, Bitonic en ETF's.

Eerder

En al eerder lazen we: Grootste bitcoin update in jaren is geactiveerd: Taproot is live!, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 33598 euro en een AEX stand van 752 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 44.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -9% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.