3 vragen aan de DNB: ‘Nederlander mag Bitcoin kopen in buitenland’ en ‘Bitcoin koers in dubio: door naar $45.800 of toch de dead cat bounce?’

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 31428 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -2%. Vandaag lezen we onder meer: 3 vragen aan de DNB: ‘Nederlander mag Bitcoin kopen in buitenland’.

In ander nieuws: ‘Bitcoin koers in dubio: door naar $45.800 of toch de dead cat bounce?’. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin prijs stijgt met 12%, Twitter CEO vertelt waarom BTC belangrijk is.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Komt er een nieuwe Bitcoin ETF in Canada? Toezichthouder kijkt naar aanvraag, Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $34.000 deze week?, ‘Bitcoin is slechts 2% van goudmarkt op dit moment’, stelt CryptoQuant, en: Wereldprimeur: Pakistaanse overheid start met minen Bitcoin (BTC)

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 31428 euro en een AEX stand van 652 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 48.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een magere performance van -2% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.