burgemeester van Miami zet in op BTC en Canadees Bitcoin fonds bereikt mooie mijlpaal van $1.000 miljoen

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 30936 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -6%. Vers van de pers: burgemeester van Miami zet in op BTC.

Ander nieuwtje: Canadees Bitcoin fonds bereikt mooie mijlpaal van $1.000 miljoen. Bovendien bleek vandaag: Criminelen verdienden recentelijk $580.000 met Bitcoin (BTC) scams op Twitter.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herstellen en richting $40.000 gaan?, Klanten van Ledger bedreigd na nieuw datalek bij het Bitcoin hardwarebedrijf, Offshore bank achter stablecoin Tether: ‘We gebruiken Bitcoin als dekking’, en: Burgemeester Miami wil Bitcoin (BTC) kopen met geldreserves van stad

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 30936 euro en een AEX stand van 652 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 47.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -6% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.