grote reuzenstap naar grote update van het protocol en DJ David Guetta zet strandhuis in Miami te koop voor 380 Bitcoin

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 29107 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -4%. Vers van de pers: grote reuzenstap naar grote update van het protocol.

Ook kwam ter sprake: DJ David Guetta zet strandhuis in Miami te koop voor 380 Bitcoin. Wat we ook nog lazen vandaag: een verbod op BTC is gesprek van de dag.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin mining bedrijf Hut 8 naar de Nasdaq beurs, Bitcoin streamen via Twitter? Volgens Jack Dorsey is dat een kwestie van tijd, Toezichthouder stelt extra eisen aan banken die bitcoin hebben, en: Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29107 euro en een AEX stand van 728 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.