Adoptie! Pornhub stapt over naar Bitcoin en crypto als betaalmiddel en Bitcoin bears actief op lagere timeframes, prijs terug naar $18.800?’

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 15748 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Adoptie! Pornhub stapt over naar Bitcoin en crypto als betaalmiddel.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin bears actief op lagere timeframes, prijs terug naar $18.800?’. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin fonds Bitwise slaat aan: $67 miljoen volume in 3 dagen.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin ‘hot’ in Brazilië: meer dan $6,3 miljard handelsvolume in 2020, ‘Bitcoin is onze redding als het systeem faalt’, zegt Amerikaanse senator in spe, Hup Bitcoin: De Bitcoin Standaard en $20 miljard aan Tether, en: Bitcoin koers nog boven $19.000, beurzen adverteren in Londense metro

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15748 euro en een AEX stand van 618 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een bescheiden performance van 4% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.