Amerika pumpt Bitcoin naar $58.300, nieuw record aanstaande?' en Bitcoin koers stijgt richting $60.000 na aankondiging Fed

Bitcoin ochtendnieuws

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 48773 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 1%. Vandaag lezen we onder meer: Amerika pumpt Bitcoin naar $58.300, nieuw record aanstaande?'.

In ander nieuws: Bitcoin koers stijgt richting $60.000 na aankondiging Fed. Ook nog in het nieuws: Bitcoin beurs Coinbase noteert 114,9 miljoen aandelen aan Nasdaq.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Dit vinden politieke partijen van Bitcoin (BTC), Extra regels Zuid-Korea voor Bitcoin bedrijven: boetes en gevangenisstraffen, Bitcoin en verkiezingen: ga je meer belasting betalen over je Bitcoin?, en: Bitpanda is eerste Bitcoin unicorn van Europa na extra $170 miljoen

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 48773 euro en een AEX stand van 681 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 71.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.