Behaalt Bitcoin dit weekend het technische doel van $58.800?' en CFO's met interesse in Bitcoin kunnen direct aan de slag via Brits bedrijf

Morning call

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 45794 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 17%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Behaalt Bitcoin dit weekend het technische doel van $58.800?'.

In ander nieuws: CFO's met interesse in Bitcoin kunnen direct aan de slag via Brits bedrijf. Ten slotte lezen we voor vandaag: Je elektriciteitsrekening betalen met bitcoin? Het kan in Portugal!.

Eerder

En al eerder lazen we: Enorm goede eerste dag Bitcoin ETF Canada, $165 miljoen handelsvolume, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 45794 euro en een AEX stand van 678 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 67.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 17% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.