Bitcoin Big Max Index: de hamburger kost voor het eerst minder dan 10.000 Satoshi en "Bitcoin lijkt klaar voor nieuwe opmars! Schiet koers weer door $60.000?"

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 47774 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -4%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin Big Max Index: de hamburger kost voor het eerst minder dan 10.000 Satoshi.

In ander nieuws: "Bitcoin lijkt klaar voor nieuwe opmars! Schiet koers weer door $60.000?". Ten slotte lezen we voor vandaag: Eerste Bitcoin ETF Canada bereikt $1 miljard binnen één maand.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Senaat in Kentucky stemt vóór: Bitcoin mining krijgt fiscale voordelen, Bitcoin is te belangrijk om te negeren' volgens Deutsche Bank, Deze bitcoin start-up uit Israël krijgt $133 miljoen en Wall Street doet gretig mee, en: Hoogste inkomen Bitcoin miners óóit: $52,3 miljoen op 1 dag

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 47774 euro en een AEX stand van 682 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 70.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -4% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.