Bitcoin Update: koers heeft moeite met grens van $35.000, kan de prijs uitbreken? en 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC)

Nieuwtjes

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 28498 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin Update: koers heeft moeite met grens van $35.000, kan de prijs uitbreken?.

Ander nieuwtje: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC). Ten slotte lezen we voor vandaag: Hup Bitcoin Podcast: China, oplichters, Binance en meer.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Politie Iran neemt 7.000 bitcoin mining rigs in beslag, Oppositie in El Salvador wil Bitcoin-wet stoppen via rechter, Met BTC.com verhuist 10% bitcoin rekenkracht in één klap naar Kazachstan, en: Bitcoin hashrate daalt hard door verbod in China

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 28498 euro en een AEX stand van 735 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een magere performance van -5% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.