Bitcoin in niemandsland, knalt koers binnenkort door $38.000?' en slechtste maand mei in 10 jaar tijd voor koers

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 29632 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin in niemandsland, knalt koers binnenkort door $38.000?'.

Ook kwam ter sprake: slechtste maand mei in 10 jaar tijd voor koers. Ten slotte lezen we voor vandaag: Centrale bankier Ierland waarschuwt voor bitcoin: ‘Het is zorgwekkend'.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin oplossing voor centrale banken. Idioot dat ik niet eerder instapte' aldus miljardair, We gaan allemaal dood als Bitcoin de nieuwe valuta wordt', stelt deze econoom, Saaie tijd voor Bitcoin. Maakt koers zich klaar voor stijging naar $43.000?', en: BTC sportauto van Rinus 'Veekay' rijdt Indy 500

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29632 euro en een AEX stand van 718 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 41.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -5% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.