"Bitcoin koers consolideert. Volgt daling naar $50.000?" en Prijs van $1 miljoen is mogelijk

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 48066 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 3%. Vers van de pers: "Bitcoin koers consolideert. Volgt daling naar $50.000?".

Ook relevant kan zijn:Prijs van $1 miljoen is mogelijk. Ten slotte lezen we voor vandaag: Centrale bankier Nigeria spreekt tóch niet van een Bitcoin verbod.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin Update: kan de koers herstellen richting $60.000?, Bitcoin 'rich list' krimpt, zijn de rijkaards aan het verkopen?, Memorabele momenten Bitcoin: de eerste shitcoin en de herkomst van HODL, en: Crypto.com werkt samen met Visa om uitrol bitcoin kaart te versnellen

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 48066 euro en een AEX stand van 682 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 70.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.