‘Bitcoin koers consolideert onder $18.949. Verliezen bulls controle?’ en ‘Bitcoin analysebedrijf Chainalysis is $1 miljard waard en wil $100 miljoen ophalen’

Morning call

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 15646 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 11%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin koers consolideert onder $18.949. Verliezen bulls controle?’.

Ook kwam ter sprake: ‘Bitcoin analysebedrijf Chainalysis is $1 miljard waard en wil $100 miljoen ophalen’. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin dook kort onder $18.000: dit zijn de zones om in de gaten te houden.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: JPMorgan kijkt naar prijs van $140.000+, MicroStrategy kocht ruim 38.000 Bitcoin en wil nu ook dataproducten leveren, JPMorgan voorspelt: Bitcoin koers gaat naar minstens $140.000, en: Het aantal Bitcoin adressen met meer dan 1.000 BTC blijft groeien

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15646 euro en een AEX stand van 605 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 11% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.