Bitcoin koers dipt verder. Ligt support pas op $40.500?' en Vroege miner die 100 Bitcoin verdiende in 2010, verplaatst zijn fortuin

Morning call

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 38040 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -18%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin koers dipt verder. Ligt support pas op $40.500?'.

Ook relevant kan zijn:Vroege miner die 100 Bitcoin verdiende in 2010, verplaatst zijn fortuin. Ook nog in het nieuws: Brian Armstrong van Coinbase verdiende 60 miljoen dollar in 2020.

Eerder

En al eerder lazen we: Maakt Bitcoin koers weer opmars richting de $55.000?', , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 38040 euro en een AEX stand van 656 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 58 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -18% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.