‘Bitcoin koers schiet naar $18.400 en daalt $1.400. Tijd voor een correctie?’ en Krachtigste Bitcoin mining hardware tot mei uitverkocht, prijs tikt $18.000 aan

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 15197 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 14%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin koers schiet naar $18.400 en daalt $1.400. Tijd voor een correctie?’.

Ander nieuwtje: Krachtigste Bitcoin mining hardware tot mei uitverkocht, prijs tikt $18.000 aan. Ook nog in het nieuws: Bloomberg analist noemt $50.000 volgend prijsdoel voor Bitcoin koers.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Miljardair Novogratz start nieuw Bitcoin (BTC) fonds in Canada, Huobi wil Bitcoin beurzen Bithumb en Bitflyer kopen voor $900 miljoen, Deze 9 Nederlandse Bitcoin bedrijven kwamen door de keuring van DNB, en: Slaat FOMO toe op Bitcoin markt en springt koers naar $18.400?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15197 euro en een AEX stand van 600 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 14% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.