Bitcoin minen bij vulkaan? President El Salvador zet staatsbedrijf aan het werk en Chinese Bitcoin (BTC) miners moeten deuren sluiten

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 30390 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -6%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin minen bij vulkaan? President El Salvador zet staatsbedrijf aan het werk.

Daarnaast: Chinese Bitcoin (BTC) miners moeten deuren sluiten. Een andere kop van vandaag: Investeringsbedrijf met $151 miljard komt naar Bitcoin (BTC) markt.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Schiet Bitcoin naar $36.000 na veel goed nieuws?', Deze Chinese bitcoin mining fabrikant breidt uit in Kazachstan, Bitcoin zal dollar in ons land niet vervangen', vertelt minister van El Salvador, en: Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven de $30.000?

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 30390 euro en een AEX stand van 724 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 42 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een beroerde performance van -6% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.