Bitcoin mining kartel? Saylor zegt alleen inzicht te willen geven in energiemix en Bitcoin Bulls zijn weer aanwezig! Schiet koers door naar $42.000?'

Morning call

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 32614 euro. Dat is 5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 7%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin mining kartel? Saylor zegt alleen inzicht te willen geven in energiemix.

Ander nieuwtje: Bitcoin Bulls zijn weer aanwezig! Schiet koers door naar $42.000?'. Ten slotte lezen we voor vandaag: experts fileren plan van Tesla topman Elon Musk.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: De kronieken van Bitcoin fantast Craig Wright door Arthur van Pelt (deel 1), Bitcoin prijs naar $12,5 miljoen per stuk door inflatie dollar', Bitcoin on-chain update: deze 4 cijfers zijn van belang voor de prijs, en: Bitcoin kan richting $43.000 schieten na Elon Musk nieuws'

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 32614 euro en een AEX stand van 713 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 45.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 7% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.