"Bitcoin moet boven $56.000 komen, brengen bulls de koers omhoog?" en 500 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) 'weg' bij Coinbase

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 47651 euro. Dat is 4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -3%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: "Bitcoin moet boven $56.000 komen, brengen bulls de koers omhoog?".

Ook kwam ter sprake: 500 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) 'weg' bij Coinbase. Wat we ook nog lazen vandaag: Plan B in Hup Bitcoin: "Bitcoin stijgt nog minstens door naar $100.000".

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: "$55.000 cruciaal voor Bitcoin koers, anders kunnen bears doorzetten", Bitcoin miner uit China: 'Bitcoin koers komt in juni 2022 tot stilstand', Bitcoin Update: cruciaal support level rond $55.000, en: "Bitcoin koers consolideert. Volgt daling naar $50.000?"

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 47651 euro en een AEX stand van 687 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 69.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een magere performance van -3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.