Bitcoin prijs stijgt door $19.000, cryptomunten nu te koop met Apple Pay en MicroStrategy ‘leent’ $650 miljoen om BTC te kopen

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 15861 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -1%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin prijs stijgt door $19.000, cryptomunten nu te koop met Apple Pay.

In ander nieuws: MicroStrategy ‘leent’ $650 miljoen om BTC te kopen. Wat we ook nog lazen vandaag: MicroStrategy haalt $650 miljoen op om Bitcoin (BTC) te kopen.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Cadeau voor Kerst: de Nederlandse vertaling van De Bitcoin Standaard, Russische ambtenaren moeten Bitcoin (BTC) bezittingen melden van Putin, Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $18.000 dit weekend?, en: Bitcoin bedrijf Bitso ontvangt $62 miljoen aan vers groeigeld

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15861 euro en een AEX stand van 614 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.