Bitmain klaagt opnieuw MicroBT aan wegens Bitcoin mining chips en China kan Bitcoin als wapen gebruiken tegen de VS' volgens Peter Thiel

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 48165 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -3%. Wat vandaag opvalt: Bitmain klaagt opnieuw MicroBT aan wegens Bitcoin mining chips.

Ook kwam ter sprake: China kan Bitcoin als wapen gebruiken tegen de VS' volgens Peter Thiel. Een andere kop van vandaag: Oekraïense ambtenaren hebben ruim $2.600 miljoen aan Bitcoin in bezit.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Privacy-chatapp Signal integreert cryptomunt, krijgt lading kritiek, Cryptomarkt ruim $2.000 miljard groot, bitcoin dominantie op 57%, Vier Bitcoin giganten bundelen krachten met crypto-lobby, en: Breekt Bitcoin eindelijk door $60.000? Koers beweegt zijwaarts'

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 48165 euro en een AEX stand van 712 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 67.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -3% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.