Bitonic daagt De Nederlandsche Bank in rechtszaak over verificatie-eisen en Bitcoin daalt tot $53.500, koers belandt in nieuw stadium van cyclus

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Met de BTC koers op 45689 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -4%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitonic daagt De Nederlandsche Bank in rechtszaak over verificatie-eisen.

Daarnaast: Bitcoin daalt tot $53.500, koers belandt in nieuw stadium van cyclus. Wat we ook nog lazen vandaag: Grote banken tonen interesse in BTC, Coinbase beursgang uitgesteld en Bitonic vs DNB in Hup Bitcoin.

Eerder

En al eerder lazen we: Turkse lira daalt 14% in één dag na actie Erdogan, Bitcoin wint aan populariteit, Bitcoin koersdip, Morgan Stanley, Coinbase, Pakistan, Kentucky & ETF in Brazilië, Deze investeerder zet $100 miljoen opzij om gedupeerden Bitcoin beurs Mt.Gox te paaien, en: Bitcoin (BTC) koers dipt naar $55.800, dit is waarom een uitbraak uitblijft

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 45689 euro en een AEX stand van 683 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 66.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -4% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.