Futures gap op $54.000 gesloten. Vormt Bitcoin (tijdelijke) bodem? en BTC is geen geld, maar een investering zegt centrale bank China

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier. Bitcoin kost momenteel rond de 45445 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -15%. Vers van de pers: Futures gap op $54.000 gesloten. Vormt Bitcoin (tijdelijke) bodem?.

Daarnaast: BTC is geen geld, maar een investering zegt centrale bank China. Ook nog in het nieuws: Daling van $10.000, een nieuw prijsrecord en problemen voor Chinese miners in Hup Bitcoin.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Drukte op Bitcoin netwerk: 130.000 transacties in wachtrij, kosten naar $47, Bitcoin futures gap van bijna $5.000 deze maandagochtend, Bitcoin is geen geld, maar een investering, volgens centrale bank China, en: Bitcoin prijs in Zuid-Korea op $65.882 ondanks fikse koersdaling

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 45445 euro en een AEX stand van 710 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 64 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een beroerde performance van -15% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.