Grootste bitcoin update in jaren is geactiveerd: Taproot is live! en Zuid-Afrika wil pensioenfondsen verbieden in bitcoin te beleggen

Morning call

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 56196 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 3%. Vandaag lezen we onder meer: Grootste bitcoin update in jaren is geactiveerd: Taproot is live!.

Daarnaast: Zuid-Afrika wil pensioenfondsen verbieden in bitcoin te beleggen. Ten slotte lezen we voor vandaag: Bitcoin prijs tikt bijna $63.000 aan, Brazilianen steken miljarden in crypto's.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: VIDEO: Bitcoin koers consolideert rond $45.000, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 56196 euro en een AEX stand van 820 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 68.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.