Guggenheim Partners koopt voor $500 miljoen Bitcoin (BTC) bij Grayscale en 13 opmerkelijke momenten uit de Bitcoin (BTC) geschiedenis

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 15195 euro. Dat is 3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -2%. We lezen vandaag: Guggenheim Partners koopt voor $500 miljoen Bitcoin (BTC) bij Grayscale.

In ander nieuws: 13 opmerkelijke momenten uit de Bitcoin (BTC) geschiedenis. Een andere kop van vandaag: Banken, updates en goed gevulde wallets.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin winnen met online games: MintGox betaalt winnaars in BTC, Canadees investeringsfonds verkoopt ETH en XMR voor meer Bitcoin (BTC), Grote Bitcoin mining pools staan achter update genaamd Taproot, en: Bitcoin (BTC) Koers Analyse: Blijft de prijs boven de support op $16.500?

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15195 euro en een AEX stand van 612 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 24.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een magere performance van -2% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.