Is Bitcoin klaar voor stijging terug naar $54.000?' en Amerika wil $1.900 miljard bijprinten, tijd voor Bitcoin?

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 39292 euro. Dat is 5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -12%. Vandaag lezen we onder meer: Is Bitcoin klaar voor stijging terug naar $54.000?'.

Daarnaast: Amerika wil $1.900 miljard bijprinten, tijd voor Bitcoin?. Wat we ook nog lazen vandaag: Wetgever in Kentucky wil Bitcoin mining met schone energie subsidiƫren.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Amerika stevent af op steunpakket van $1.900 miljard, bullish voor Bitcoin?, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 39292 euro en een AEX stand van 662 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 59.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -12% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.