‘Is de dip voor Bitcoin voorbij, of gaat koers naar $26.500 door ‘dead cat bounce’?’ en JP Morgan waarschuwt: ETF kan daling Bitcoin prijs tot gevolg hebben

Nieuwtjes

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 29365 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 6%. Vers van de pers: ‘Is de dip voor Bitcoin voorbij, of gaat koers naar $26.500 door ‘dead cat bounce’?’.

Ander nieuwtje: JP Morgan waarschuwt: ETF kan daling Bitcoin prijs tot gevolg hebben. Wat we ook nog lazen vandaag: Geluksvogel vindt $4,2 miljoen aan BTC terug.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Heb je $875.000 aan Bitcoin? Je kunt er in New York een bar mee kopen, Geluksvogel vindt $4,2 miljoen aan Bitcoin terug op oude Dell computer, Gerucht: Kooporders werken niet goed bij Bitcoin beurs Coinbase, en: Britse beurswaakhond waarschuwt na Bitcoin dip: ‘Je kunt geld verliezen’

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29365 euro en een AEX stand van 644 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 45.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 6% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.