Koop via deze tips je eerste beetje bitcoin (BTC) en Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.000 BTC

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 36934 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 5%. Wat vandaag opvalt: Koop via deze tips je eerste beetje bitcoin (BTC).

In ander nieuws: Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.000 BTC. Een andere kop van vandaag: Rapper uit Namibiƫ verstopt Bitcoin in zijn nieuwste nummer.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin beurs BitMEX likt haar wonden: 'We willen de regels volgen', BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit, VIDEO: Bitcoin koers in evenwichtspatroon, maakt de prijs zich op voor een grote beweging?, en: Bitcoin Update: koers zakt verder weg na lokale top bij $36.000

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 36934 euro en een AEX stand van 768 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 48.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 5% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.