Nieuwe claim tegen BitMEX: “Management sluisde $440 miljoen weg” en Vertrouwen in Bitcoin? Een beurs biedt opties voor een prijs van $40.000

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 11763 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 7%. Vers van de pers: Nieuwe claim tegen BitMEX: “Management sluisde $440 miljoen weg”.

In ander nieuws: Vertrouwen in Bitcoin? Een beurs biedt opties voor een prijs van $40.000. Ook nog in het nieuws: Russische bank gaat Bitcoin diensten aanbieden.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin Update: Koers van BTC bereikt 12.000 euro, gaat de stijging door?, Bitcoin (BTC) whitepaper is vandaag 12 jaar oud, De sleutel tot jouw Bitcoin: een eigen private key maken, en: Bitcoin in oktober: BitMEX, Paypal en OKEx, prijs naar $13.800

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 11763 euro en een AEX stand van 534 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 7% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.