OKEx integreert ook Lightning voor goedkopere bitcoin betalingen en Met Triaconta zijn nu 16 bitcoin bedrijven geregistreerd bij waakhond DNB

Nieuwtjes

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 29738 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 18%. Wat vandaag opvalt: OKEx integreert ook Lightning voor goedkopere bitcoin betalingen.

Ook kwam ter sprake: Met Triaconta zijn nu 16 bitcoin bedrijven geregistreerd bij waakhond DNB. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin (BTC) Update: Koers klaar voor een uitbraak richting $37.800?.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin koers schiet door $35.000, premie op Grayscale BTC lager dan ooit, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 29738 euro en een AEX stand van 657 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 45.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 18% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.