OpenNode is voorkeursoptie voor bitcoin betalingen via WooCommerce en Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 16373 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 3%. Vandaag lezen we onder meer: OpenNode is voorkeursoptie voor bitcoin betalingen via WooCommerce.

Ander nieuwtje: Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000. Bovendien bleek vandaag: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje bitcoin (BTC).

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin in april 2021: Coinbase naar de NASDAQ, problemen door kolenmijn China, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 16373 euro en een AEX stand van 732 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 3% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.