OpenNode is voorkeursoptie voor bitcoin betalingen via WooCommerce en Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 15511 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 1%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: OpenNode is voorkeursoptie voor bitcoin betalingen via WooCommerce.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000. Bovendien bleek vandaag: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje bitcoin (BTC).

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin in april 2021: Coinbase naar de NASDAQ, problemen door kolenmijn China, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15511 euro en een AEX stand van 718 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 21.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.