‘Pensioenfondsen vinden weg naar Bitcoin (BTC)’, aldus Grayscale en Bitcoin in de media: ‘piramidespel, zonder fundament en traag’

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 33269 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 26%. Vers van de pers: ‘Pensioenfondsen vinden weg naar Bitcoin (BTC)’, aldus Grayscale.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin in de media: ‘piramidespel, zonder fundament en traag’. Bovendien bleek vandaag: ‘Prijs gaat naar $100.000 in deze bullmarkt’.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: ‘Algoritmes die Bitcoin (BTC) kopen geven zelden om de prijs in 2021’, Handelsvolume Bitcoin (BTC) twee keer hoger dan bij record in 2019, Gaat Bitcoin futuremarkt Bakkt naar de beurs? Fusie van $2 miljard kan daar voor zorgen, en: Bitcoin (BTC) Update: Blijven we stijgen of komt er een dip?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 33269 euro en een AEX stand van 646 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 51.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 26% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.