Saaie tijd voor Bitcoin koers. Prijs zit in range, $30.900 is belangrijk niveau' en Tor Project ontvangt $913.000 aan donaties, waaronder bitcoin (BTC)

Nieuwtjes

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 25547 euro. Dat is -5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -13%. We lezen vandaag: Saaie tijd voor Bitcoin koers. Prijs zit in range, $30.900 is belangrijk niveau'.

Ook relevant kan zijn:Tor Project ontvangt $913.000 aan donaties, waaronder bitcoin (BTC). Bovendien bleek vandaag: Yale en Harvard kochten in 2020 bitcoin via eigen fondsen.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Russische oppositieleider Navalny ontvangt $120.000 aan Bitcoin donaties, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 25547 euro en een AEX stand van 654 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 39 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -13% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.