Schiet de Bitcoin koers deze week weer naar $58.000?' en Iran kijkt naar Bitcoin mining om internationale sancties te omzeilen

Bitcoin ochtendnieuws

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 41774 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 1%. Vandaag lezen we onder meer: Schiet de Bitcoin koers deze week weer naar $58.000?'.

Ook kwam ter sprake: Iran kijkt naar Bitcoin mining om internationale sancties te omzeilen. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin is gevaar voor monetair beleid van Amerika', stelt senator Brown.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Geen bitcoin verbod in India: minister van Financiƫn belooft 'positief' beleid, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 41774 euro en een AEX stand van 658 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 63.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.