Stijgt koers Bitcoin naar $35.000? Of zorgt sterkere dollar voor daling van BTC? en Hup Bitcoin: centrale banken keuren BTC, Elon Musk en Gamestop

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier. Bitcoin kost momenteel rond de 29263 euro. Dat is 5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 9%. Vandaag lezen we onder meer: Stijgt koers Bitcoin naar $35.000? Of zorgt sterkere dollar voor daling van BTC?.

Ander nieuwtje: Hup Bitcoin: centrale banken keuren BTC, Elon Musk en Gamestop. Wat we ook nog lazen vandaag: Bitcoin breekt record: 22,3 miljoen actieve adressen in 1 maand!.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin beurzen zien grote instroom van stablecoins, wat betekent dat?, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 29263 euro en een AEX stand van 653 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 44.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 9% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.